Page content

Beginnen met impact

article content

Beginnen met impact

Het jaar 2016 is begonnen. Een goed moment om mijn nieuwe website online te zetten. Een website over Personal Impact. Mijn visie is dat jij de drijvende motor in het jouw leven bent, of je het wilt of niet. Maar soms hapert de motor, of slaat zelfs af, en je weet niet hoe je hem weer aan de praat krijgt. Of je hebt eigenlijk nooit aan het roer gestaan van je eigen schip en nu moet je opeens ook nog de motor draaiende houden. Mooie metafoor. Maar wat heb je eraan?

Wat Personal Impact is heb ik al beschreven in mijn verhaal achter de foto van het jongetje met de getekende spierballen. Hij straalt een rotsvast vertrouwen uit in zijn eigen kracht. Uiteraard weet hij heel goed dat hij die spierballen nu niet heeft, maar hij weet zeker dat dat slechts een kwestie van tijd is. Eens zal hij ze hebben en is hij onverslaanbaar.

Waar is je Supermanpak?

Ik wed dat jij als kind ook zo’n rotsvast vertrouwen in jezelf had. Het was makkelijk genoeg: je trok gewoon je Supermanpak aan en dan kon je alles. Je gelóófde ook dat je ineens superpower had. Dolle pret!

Als je constateert dat dat voor jou niet meer zo is, kun je dan ook nagaan wat er is gebeurd dat je zo heeft veranderd? Heel veel, vermoed ik, maar het is goed om erbij stil te staan. Om je bewust af te vragen wat het nou was dat je deed beslissen dat je die superpower niet had en dat je ook maar niet meer moest doen alsof. Zou je stiekem weer zo’n Supermanpak willen hebben? Of wil je liever kunnen terugvallen op je eigen kracht, zonder toeters en bellen?

Hoe zou het zijn als jij je weer zo zeker van jezelf kon voelen? Zonder twijfel aan je kunnen, zeker wetend dat wat je wilt je ook kunt hebben en dat wat je wilt bereiken ook bereikbaar is? Want net als bij het ontwikkelen van spierballen of superpower is vrijwel alles wat je wilt bereiken een kwestie van doen, van trainen en van volhouden. En geloven in je eigen kracht.

Kort door de bocht, hoor ik je denken. Zo klinkt het ook, maar het is echt mogelijk

Elementen in dominospel

In mijn visie bestaat een mens uit een aantal gelijkwaardige elementen die complementair (aanvullend) en ook met elkaar in balans moeten zijn om body, mind, soul en spirit te kunnen ondersteunen. Ons wordt niet geleerd om aan alle elementen van ons ZELF aandacht te schenken. We leren juist om dat niet te doen en te zijn zoals algemeen wordt verwacht. Dat heeft zijn voordeel, want dan hoor je er helemaal bij. Maar soms…. wil je het anders en kan of mag het niet en juist daardoor raakt ons schip uit het lood, en wij uit ons evenwicht.

De beste versie van jou

Het is echter al heel lang mijn missie om mensen, mannen en vrouwen, de beste versie van zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Met zoveel mogelijk elementen in evenwichtige balans. Dat geeft kracht, energie en het vermogen de dingen op de juiste manier aan te pakken en voor elkaar te krijgen.

Het lijkt heel complex omdat er zoveel facetten spelen in elk element. Maar elk facet heeft invloed op de andere, dus als je met één begint, ben je eigenlijk ook al aan de andere bezig. Dat gaat vanzelf. En waarmee je begint, met welk facet of element, is eigenlijk niet eens zo belangrijk. Kijk naar het plaatje van de dominosteentjes. Hoe zachtjes je de eerste ook omduwt, ze vallen uiteindelijk allemaal.

Invloed

Ik heb het al gehad over de elementen: body-mind-soul-spirit. Een mens is samengesteld uit deze 4 belangrijke onderdelen, die samen een overkoepelende invloed hebben op alles wat je bent, die je bent, hoe je bent. Ik verdeel het weer in facetten als ZELF, uitstraling en performance. Ik leg uit hoe ik deze facetten zie in mijn verhalen achter de drie ovalen op de homepage boven de blogs. Heb je die nog niet gelezen, maar ben je wel geïnteresseerd in wat ik hier schrijf, dan is het misschien handig als je die eerst leest.

Facetten

Je ZELF

Wat bedoel ik nu met ZELF? Met je ZELF bedoel ik alles wat jou maakt tot wie je nu bent. De verhalen die je jezelf vertelt, onbewust en ongewild. Je mindset, je overtuigingen, het vertrouwen en het geloof dat je hebt in jezelf en in anderen.
Ze zijn verantwoordelijk voor hoe jij jezelf ziet, hoe sterk of zwak je eigenwaarde is, hoe stabiel of instabiel je zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, zelfbeeld en zelfpresentatie zijn. Die (innerlijke) verhalen hebben je positieve of negatieve attitude gecreëerd, alsook je belemmerende overtuigingen.

Je uitstraling

In uitstraling zitten facetten van innerlijk en uiterlijk. Een belangrijk facet is je manier van communiceren, non-verbaal maar ook verbaal en mentaal. Want de gedachten die je hebt communiceren ook, met jezelf en met anderen. 
Begrippen als lichaamstaal, spreektechniek, lifestyle en kledingstijl vallen eveneens onder uitstraling, dat wil zeggen: voor iedereen waar te nemen. Niet altijd met de ogen, maar die vormen dan ook niet ons enige zintuig.

Je performance

Performance is de manier waarop je je aan de wereld presenteert en hoe je persoonlijke impact is op anderen. Of je nu weinig of veel tijd aan je persoonlijke presentatie besteedt, je hebt altijd een impact. De vraag is dus niet of je impact hebt, maar veel meer of die impact in je voordeel of in je nadeel werkt. Een goede performance geeft je geloofwaardigheid, significantie en overtuigingskracht, autoriteit en invloed.

Als je het roer van je schip (weer) in eigen hand wilt nemen, weet dan dat alle elementen en facetten die hierboven beschreven zijn, gedetailleerd aan bod komen in de Impact trainingen en workshops van The Winning Image. Stap voor stap krijg je in de gaten wat je tegenhoudt in het bereiken van je wensen en dromen.

Comment Section

0 reacties op “Beginnen met impact

Plaats een reactie


*