Communiceer met impact: Basis Curriculum

Impact is het effect dat iets of iemand op mensen heeft en daardoor een diepe indruk maakt. In deze training richten wij ons specifiek op de impact die de deelnemer als persoon heeft. Vooral zijn of haar non-verbale communicatie - zonder woorden - geeft mensen een bepaald idee over hoe en wie hij is..

Het Basis Curriculum is een serie van vier cursussen van één hele dag, waarin we aan het werk gaan met een belangrijk aspect van non-verbale communicatie: lichaamstaal, uiterlijke presentatie, stemgebruik en sociale vaardigheid.

Cursus 1: Je lichaamstaal spreekt boekdelen

Lichaamstaal is een taal die je kunt leren “spreken en verstaan”. Die van jezelf en van anderen. In deze cursus ga je met behulp van praktische oefeningen subtiele veranderingen aanbrengen in de manier waarop je staat, zit, loopt, gebaren maakt, je hoofd houdt, je ogen richt etc. Bij elkaar zullen ze een groot verschil maken in je impact. Je krijgt overwicht en weet anderen voor je te winnen.

Bij de oefeningen maken we video- en geluidsopnames, die we samen met jou evalueren.

Wat brengt deze cursus je op?

 • Je krijgt een ontspannen en authentieke fysieke presence
 • Je krijgt inzicht in hoe lichaamstaal werkt
 • Je krijgt inzicht in hoe jouw lichaamstaal overkomt op anderen
 • Je vergroot je aantrekkingskracht en je geloofwaardigheid
 • Je krijgt veel meer zelfvertrouwen

Cursus 2: Uiterlijke Presentatie

Als we denken aan uiterlijk blijven we meestal steken in beelden van “je beste kleuren", "kleding die je figuur flatteert, "je persoonlijke stijl", plus "make-up en accessoires die bij je passen”. Het heeft ook allemaal impact, op jou en op anderen.

Maar “je uiterlijk” is veel meer dan wat je aan of op hebt. Je uiterlijke presentatie omvat je hele lifestyle, je denkwijze, je kijk op het leven en de wereld en ook de manier waarop je met mensen en dingen omgaat.

Wat brengt deze cursus je op?

 • Je leert inzien dat het “beeld” dat je presenteert een interpretatie oproept bij een ander. En dat je die kunt beïnvloeden.
 • Je krijgt handigheid in hoe je dat beeld vormgeeft, zodat de interpretatie ervan jou recht doet.
 • Je krijgt inzicht in wat er allemaal een rol speelt bij uiterlijke presentatie
 • Je leert hoe je tot een harmonieus geheel komt die jouw authenticiteit onderstreept en de ander inspireert.
 • Je krijgt veel meer zelfvertrouwen

Cursus 3: Stemgebruik

De Fransen hebben een heel mooi spreekwoord “C’est le ton qui fait la musique” (= het is de toon die de muziek maakt). Met andere woorden: wat je zegt is niet zo belangrijk als hoe je het zegt.

In je stem spelen aspecten als intonatie, toonhoogte, tempo, volume een grote rol..

Bij het communiceren van plannen, ideeën en zelfs gevoelens is niets zo belangrijk als de manier waarop je je stem gebruikt. De juiste toon zal meer effect en invloed sorteren. Je wordt serieuzer genomen en eerder gehoord; mensen luisteren ook echt en wat je zegt beklijft ook beter.

Tijdens het oefenen maken we opnames die we later samen evalueren.

Wat brengt deze cursus je op?

 • Je leert je stem bewust gebruiken, zodat je haar interessant en inspirerend kunt laten klinken.
 • Je krijgt inzicht in het verband tussen je gedachten, je ademhaling en de manier waarop je praat, en hoe je een harmonieuze balans tussen deze drie elementen opbouwt.
 • Je leert spelen met je toon, ondulatie en de pauzes tussen je zinnen zodat je toehoorders zich betrokken voelen en “aan je lippen hangen”.
 • Je leert een speech houden en voor-de-vuist-weg praten op een ontspannen en innemende manier
 • Je krijgt veel meer zelfvertrouwen

Cursus 4: Effectief netwerken

Dit lijkt misschien eerder een zakelijk onderwerp, maar ook in je persoonlijk leven ontmoet je interessante mensen en maak je nieuwe contacten. Als je je onzeker voelt bij ontmoetingen met onbekenden zul je veel van deze cursus opsteken.

Hoe begin je een gesprek? En hoe beëindig je op een vriendelijke manier een conversatie?
In het begin is het goed om voor elk gesprek of ontmoeting een plan te maken en een doel te stellen. Het hoeft niet altijd een “elevator pitch” te zijn, maar je wilt wel dat mensen een goede herinnering aan je overhouden.en dat je ze te binnen schiet op de juiste momenten (top of mind).

Je kunt je niet altijd op een ontmoeting voorbereiden omdat die vaak spontaan en onverwacht plaatsvindt. Maar als je leert je op (zakelijke) netwerksessies voor te bereiden op basis van bepaalde vragen, zal het uiteindelijk een automatische vaardigheid worden die je bij alle ontmoetingen zal helpen spontaan en zelfverzekerd over te komen.

Wat brengt deze cursus je op

 • In het begin voelt het geforceerd en niet-spontaan, niet authentiek aan. Maar beheers je die vaardigheid eenmaal, dan wordt het een deel van je persoonlijkheid en kun je met flair onbekende mensen begroeten.
 • besluit wat je sterke punten zijn en hoe je daar positief over kunt praten zonder het gevoel op te roepen dat je jezelf wilt verkopen.
 • Je stelt vast welke signalen je wilt uitzenden, met je lichaamstaal, je uiterlijk en je stemgebruik.
 • Leer hoe je een glas en een hapje vasthoudt terwijl je ook iemand de hand schudt.
 • Je krijgt veel meer zelfvertrouwen

Investering

De investering bedraagt € 377,- per cursus (excl. btw). Bij afname van alle vier onderdelen betaal je € 1400,-. Koffie/thee/water/frisdranken en lunch zijn bij de prijs inbegrepen..

Ja, ik geef mij op voor de training Communiceer met Impact!

Inschrijven?
Dat kan via het formulier.

Vragen?
Bel of mail!

Inga van Zalm | The Winning Image
M: 06-23728800
E: info@winningimage.nl

Extra informatie over de training
Aantal deelnemers: 4 tot 6
Locatie: Amsterdam - Zuid
Tijd: van 10 - 17 uur