Page content

Plan je jaar: 12-maanden recept om je dromen waar te maken

article content

Plan je jaar: 12-maanden recept om je dromen waar te maken

De meest dynamische en succesvolle mensen ter wereld zijn voortdurend in ontwikkeling. Is het niet tijd dat jij jezelf ook opnieuw gaat uitvinden?

Ik sta nooit te lang stil bij een status quo. Als ik dat door omstandigheden (vaak zelf veroorzaakt!) toch moet, word ik en mijn stemming daar niet beter van. Het is niet de manier om vooruit te komen in mijn ogen. En in diezelfde ogen is “leven” een ander woord voor vooruitkomen, je ontwikkelen. Kijk maar naar wat een baby in het eerste jaar van zijn/haar leven presteert. Dat grenst aan het ongelooflijke. Draaien, zitten, lopen, de eerste woordjes zeggen. En dat alles binnen 12 maanden.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen en blijven leren en dat ze vooruit komen in het leven. Maar hoe zit dat met jou? Jij die geen kind meer bent, zelfs al lang behoord tot de volwassen bevolking van Nederland? Hoe ben jij vooruit gegaan, heb jij je ontwikkeld in de laatste 12 maanden?

Het vergt moed om enerzijds geïnteresseerd te blijven en anderzijds interessant te zijn – een interessant leven te creëren en te houden. Je moet jezelf telkens opnieuw uitvinden.

Voordat de stress toeslaat, of je je gaat vervelen en volledig uitgebrand raakt, van onvrede en angst niet kunt slapen en met jezelf geen raad weet, lees dan mijn 12-maanden recept voor onbevreesd handelen dit jaar.

Januari: Jouw verhaal – jouw waarheid

Succesvolle mensen verkondigen hun waarheid met overtuiging. Hun waarheid hoeft niet de jouwe te zijn, maar de manier waarop je je verantwoordelijkheid neemt voor jouw verhaal, zal respect genereren. Hoewel deze maand alweer bijna voorbij is, wil ik je toch een vraag stellen: Wat gaat jouw verhaal zijn dit jaar? Grijp je daarbij terug naar hoe het in 2015 was, of in 2014 of verder terug? Herken je je oude patronen en heb je een plan om die bij te sturen of veranderen

Februari: Breng je innerlijke criticus tot rust

Hou op met denken in goed en kwaad, mooi en lelijk, zwart en wit. Het leven bestaat voornamelijk uit grijstinten, die helemaal niet saai hoeven te zijn. Hou op met geloven dat je moet zijn zoals jij denkt te moeten zijn. Of de persoon die anderen graag in je willen zien. Het is veel boeiender om te worden die je wilt zijn. Stel jezelf de vraag: “Is dat waarover ik me zoveel zorgen maak echt belangrijk?” Deze vraag kan je leven redden.

Maart: Veroorzaak je eigen geluk

Bouw een persoonlijke impact op die je helpt en je kansen op succes verhoogt. Het maakt niet uit op welk vlak je dat succes wenst. Zorg ervoor dat je stevig verankerd raakt in wie je in de kern bent, zonder de neiging je daarvoor te verontschuldiging. Word de unieke persoon die je bent in deze wereld.

April: Laat je persoonlijke impact werken

In plaats van je te verschuilen achter e-mail en social media, ga je netwerken en contacten leggen met potentiële vrienden, partners, klanten en/of werkgevers. Mensen zullen meteen respect en verbondenheid met je voelen, vertrouwen in je hebben. Geloof in jezelf brengt je waar je wilt zijn.

Mei: Laat zien waar je uniek in bent

De golfbewegingen van het (economische) leven geven aan wanneer je je op wat moet focussen. Soms zijn specialisten in trek en in andere tijden juist generalisten. Op dit moment moet je het hebben van je expertise en specialistische talenten. Beperk je focus, kies een niche of specialisme waardoor je succes en daarmee hogere vergoedingen aantrekt.

Juni: Neem afscheid van omstandigheden die niet werken

Wanneer bepaalde situaties in je leven niet (meer) werken, heb je altijd twee opties. Je kunt proberen bij te sturen en een constructieve oplossing te vinden, of je kunt afscheid nemen zonder teveel schade te veroorzaken. Zorg ervoor dat je niet terecht komt in nietes-welles spelletjes en niet verdwaalt in teveel details en roddel. Geef wrok geen kans. Je verdient het gelukkig te zijn.

Juli: Reis naar jezelf

Wil je meer bezieling en inspiratie in je leven? Trek de wereld in. Juli is immers dé vakantiemaand? Breek even uit de dagelijkse sleur. Maak van je reis een expeditie naar je ziel en je zult merken dat je dichter bij jezelf komt en kunt beslissen wat je volgende stap moet zijn.

Augustus: Vind je eigen kracht weer

Neem elke dag een moment voor jezelf, waarin je terugdenkt aan die geslaagde actie, die presentatie, dat leuke uitje, dat project dat je binnensleepte, die prijs die je won. Blijf vooral staan bij hoe je je toen voelde. Vanuit dat moment van kracht is het niet moeilijk jezelf lang te maken, met autoriteit te spreken en een brede lach op je gezicht te toveren.

September: Vertel jouw indrukwekkende verhaal

Een sterke indruk is gebaseerd op authenticiteit. Probeer je niet groter voor te doen dan je bent. Dat heb je niet nodig. Je hoeft je ook niet te bedienen van emotionele manipulatie. Verkondig gewoon met trots je grote WAAROM. Vertel over je missie en je prestaties op een manier die anderen dient en je zult vertrouwen inboezemen.

Oktober: Tijd om op te ruimen

Als je overwerkt voelt, laat je dan door het seizoen inspireren en maak een boswandeling, verzamel mooie bladeren of ga naar het strand om zeldzame schelpen te zoeken. Wees bereid los te laten wat niet werkt. Ga niet stug door met projecten en relaties die nooit het gewenste resultaat zullen opleveren of waarmee je nooit geld zult verdienen.

November: Stop de praatjes die over jou de ronde doen

Laten we eerlijk zijn, op het moment dat je een deur binnenloopt, ben je brandmerkt. Dat is wel even iets anders dan branding of een merk zijn. Mensen vinden altijd iets van je. Als dat negatief mocht zijn is er nog steeds geen man overboord. Je kunt de perceptie veranderen door aan te tonen wie je in essentie bent en de focus leggen op de unieke kwaliteiten die je waardevol maken.

December: Vrede met het verleden

Onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen zullen je er altijd van weerhouden vooruit te komen. Hou op met aan jezelf te twijfelen. Je kunt blijven steken in de modder van je jeugd, een slechte relatie of collega’s die negatief op je reageren. Zie het allemaal als een leerperiode, waarin ook jij goede en minder goede beslissingen hebt genomen. Daar heb je van geleerd. Blijf in het heden.

Om diep in je ZIJN geworteld te blijven, is het verstandig jezelf opnieuw te ontdekken. Maak van 2016 het jaar waarin je met moed en vertrouwen schoon schip maakt om daarna stevig koers te houden op de doelen die jij voor ogen hebt.

Comment Section

1 reactie op “Plan je jaar: 12-maanden recept om je dromen waar te maken


Door Charlesperne op 16 maart 2019

hOur company provides a wide variety of non prescription products. Look at our health contributing website in case you want to feel healthier. Our company provides a wide variety of non prescription products. Visit our health site in case you want to strengthen your health with a help health products. Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health site in case you want to to improve your health with a help of generic supplements. Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to strengthen your health with a help general health products. Our company provides generic pharmacy. Look at our health contributing portal in case you want to strengthen your health. Our company provides a wide variety of healthcare products. Look at our health contributing portal in case you want to improve your health.
Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to look better with a help health products. Our company offers health and related products. Take a look at our health contributing portal in case you want to feel healthier. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health website in case you want to to feel healthier with a help generic supplements. Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Look at our health site in case you want to to feel healthier with a help generic supplements. Our company provides a wide variety of non prescription products. Look at our health website in case you want to feel better with a help of generic supplements.

Plaats een reactie


*