arrow_drop_up arrow_drop_down

Communiceren 

met Impact

Wat zeg je als je niets zegt?

Training Non-Verbale Communicatie

In deze training richten wij ons specifiek op de impact die de deelnemer als persoon heeft. Vooral zijn of haar non-verbale communicatie - zonder woorden - geeft mensen een bepaald gevoel over hoe en wie hij of zij is..

De training bestaat uit vier modules van één hele dag, waarin we aan het werk gaan met een belangrijk aspect van non-verbale communicatie: lichaamstaal, uiterlijke presentatie, stemgebruik en sociale vaardigheid. 

Module 1: Je lichaamstaal spreekt boekdelen

Lichaamstaal is een taal die je kunt leren “spreken" en "verstaan”. Je eigen lichaamstaal en die van anderen. In deze module ga je met behulp van praktische oefeningen en bewuste aandacht subtiele veranderingen aanbrengen in de manier waarop je staat, zit, loopt, gebaren maakt, je hoofd houdt, je ogen richt etc. Ze zullen een groot verschil maken in je contacten en relaties met anderen. Je krijgt overwicht en weet anderen voor je te winnen.

We maken opnames die we samen met jou evalueren.

Module 2: Uiterlijke Presentatie

Als we denken aan uiterlijk blijven we meestal steken in “je beste kleuren, kleding die je figuur flatteert, je persoonlijke stijl, make-up en accessoires die bij je passen”. Dat heeft ook allemaal impact, op jou en op anderen.

Maar “je uiterlijk” is veel meer dan wat je aan of op hebt. Je uiterlijke presentatie omvat je hele lifestyle, je denkwijze, je kijk op het leven en de wereld, en ook de manier waarop je met mensen en dingen omgaat. Dat straal je namelijk allemaal uit, van binnen naar buiten. Niet andersom.

Module 3:  Wat zeg je en hoe klink je?

“C’est le ton qui fait la musique” (= het is de toon die de muziek maakt), is een Frans gezegde.

Het betekent zoveel als:  wat je zegt is niet zo belangrijk als hoe je het zegt.

In je stem spelen aspecten als intonatie, toonhoogte, tempo, volume een grote rol.

Bij het communiceren van plannen, ideeën en vooral gevoelens is niets zo belangrijk als de manier waarop je je stem gebruikt. De juiste toon kan een immens verschil maken in het luisteren van anderen. 

Je wordt eerder gehoord, serieuzer genomen en wat je zegt beklijft beter.

Tijdens het oefenen maken we opnames die we later samen evalueren.

Module 4: Sociale Vaardigheid

Hoe je met mensen omgaat vormt de basis van hoe zij met jou omgaan. NLP technieken zijn heel waardevol bij het opbouwen van relaties en connecties. Goed om te weten wat je beter wel en niet kunt doen. Er zijn formele regels: etiquette en zelfs protocol, maar je kunt het ook vanuit je hart doen en gewoon prettige omgangsvormen aanleren. Omgangsvormen zijn ook door cultuur en opvoeding bepaald en gebonden aan ongeschreven regels. Hoe mensen je ervaren heeft meer impact dan je denkt.

Ik wil met impact communiceren