Personal Impact: laat je sporen na
2 februari 2020 

Personal Impact: laat je sporen na

Personal Impact maakt werken aan je Personal Branding veel makkelijker.
Hoewel Personal Branding niet meer zo’n hoog hype-gehalte heeft, kom je het in het bedrijfsleven nog vaak genoeg tegen. Het betekent zoveel als “van jezelf een handelsmerk maken”. Meestal ligt de nadruk daarbij op je competenties: dat waarin je specialist of expert bent.

Maar tegenwoordig is dat niet meer genoeg. Door de razendsnelle opmars van technologische en sociale ontwikkelingen moeten specialisten en experts ook nog kundig zijn in het hanteren van veel andere vaardigheden.

Ik geloof in de uitspraak: verkoop eerst jezelf . Daarbij ligt de nadruk op jou als persoon. Lukt je dat dan is het verkopen van je product of dienst min of meer een logisch gevolg. Jezelf verkopen, zonder veel woorden en gedoe, is voor mij personal impact: een indrukwekkend statement van wie je bent als mens en als professional. Ook in die volgorde.

2020: Jaar met impact

Het jaar is alweer goed op dreef en ik ben vast besloten in 2020 veel impact te genereren. Voor mezelf en mijn bedrijf, maar ook – en vooral – voor, met en bij anderen.
Een van mijn voornemens is om vanaf nu regelmatig een blog te posten over onderwerpen die met het ontwikkelen van Personal Impact te maken hebben. Zowel aan de zichtbare als de onzichtbare kanten van je persoonlijkheid. Want wat niet zichtbaar is, kan nog steeds heel goed waarneembaar zijn en gevolgen hebben.

Mijn missie is om mensen die dat willen, te helpen bij het bewust ontwikkelen van een positieve impact die succes en de gewenste resultaten genereert, zowel in hun zakelijke als persoonlijke leven.

Uitstraling
Sta je er wel eens bij stil dat je altijd impact hebt? Of je het leuk vindt of niet: je laat altijd een indruk achter. Soms diep en blijvend, soms oppervlakkig en vluchtig, soms positief en soms niet-zo-positief, of ronduit negatief. Het lijkt vaak of je het zelf niet in de hand hebt of – en hoe – mensen zich jou herinneren. Maar schijn bedriegt, want je kunt er heel veel aan doen. Je moet alleen weten hoe.

Personal Impact kun je zien als een vorm van charisma, een manier van ZIJN die een onuitwisbare en geloofwaardige indruk achterlaat en invloed creëert.

Ga eens na welke mensen je charismatisch zou willen noemen. In je dagelijkse leven, of in het verleden, uit de geschiedenis. Wat is het verschil tussen hen en de bekende “influencers” van dit moment? Zie en voel jij verschillen of zijn ze voor jou hetzelfde?

Na elke ontmoeting je sporen achterlaten waardoor mensen zich jou nog lang herinneren, is voor mij impact scoren. En hoe charismatischer je bent, hoe sneller je dat doel bereikt. Het is aan jou om die herinnering positief te laten zijn, want met een beetje pech (of door onwetendheid) kan die herinnering ook negatief uitvallen.

Wil je een onuitwisbare, positieve indruk maken op iedereen die je ontmoet? Gewoon vanuit wie je bent? Het lijkt moeilijker dan het werkelijk is. De enige conditie is, dat je het oprecht moet willen. Echte impact heeft te maken met hoe je als persoon in elkaar zit. Van binnen. Maar het straalt altijd uit naar buiten. Het heet niet voor niets uit – straling.

Veranderen

Aan je uiterlijk kun je veel (laten) veranderen, en met meer gemak dan je iets aan je innerlijk verandert. Zelfs subtiele aanpassingen op mentaal en energetisch niveau vragen om veel meer inzet en uithoudingsvermogen van de persoon zelf. Voor veel mensen is dat een lastige opgave. Ze weten niet hoe ze het moeten doen, schuiven het voor zich uit, of hebben verklaringen en excuses waarom het voor hen niet geldt.

Maar als jouw innerlijk niet (meer) synchroon loopt met jouw uiterlijk, gaat het uiteindelijk toch wringen. Bedenk hierbij dat innerlijk niet alleen slaat op je gevoelens en uiterlijk niet ophoudt bij wat je aan of op hebt.

Een ingreep aan je uiterlijk lijkt misschien je zelfvertrouwen en eigenwaarde de boost te geven waar je innerlijk zo’n behoefte aan hebt. Maar het is geen blijvertje. In mijn vroegere werk als image consultant heb ik dat meerdere keren meegemaakt, bij vrouwen EN bij mannen.

Een voorbeeld: mensen die 30 kilo of meer afvallen en na de eerste euforie over deze grootse prestatie de persoon in de spiegel niet meer herkennen als zichzelf en daardoor onzeker worden. Vooral als mensen in hun omgeving op dezelfde manier reageren, alsof ze vreemden zijn geworden.

Ver gezocht? Als je zelf niet in die situatie verkeert, kun je het je moeilijk voorstellen misschien, maar ik ben er ettelijke keren persoonlijk getuige van geweest.

Het werkt andersom beter. Versterk je zelfvertrouwen en eigenliefde en laat die dan door uiterlijke veranderingen ondersteunen. Het gebeurt vaak automatisch en geeft een prachtige uitstraling. Wat een impact!

Als je op het bovenstaande wilt reageren, vragen hebt, of een coaching sessie wilt boeken, hoef je maar te bellen of te mailen. Je kunt je wens ook kenbaar maken op het contactformulier en dat opsturen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down