Nieuw begin nieuwe impact
Nieuw begin nieuwe impact
Personal Impact
Inga van Zalm
Personal Impact
01/09/2020
2 min
0

Nieuw begin nieuwe impact

01/09/2020
2 min
0

Het jaar 2020 is gearriveerd. Een goed moment om mijn (nu nog gedeeltelijke) vernieuwde website te laten zien. Een website over Personal Impact. Mijn visie is dat JIJ de drijvende motor in het jouw leven bent, of je het wilt of niet. Maar soms hapert die motor, of slaat zelfs af, en je weet niet hoe je hem weer aan de praat krijgt. Of je hebt eigenlijk nooit aan het roer gestaan van je eigen schip en nu wil je opeens ook nog de motor draaiende houden. Mooie metafoor. Maar wat heb je eraan?

Op de homepage heb ik al kort beschreven wat Personal Impact voor mij is. Onder de foto van het jongetje met de getekende spierballen. Hij straalt een rotsvast vertrouwen uit in zijn eigen kracht. Natuurlijk beseft hij heel goed dat hij die spierballen nu niet heeft, maar hij weet zeker dat dat slechts een kwestie van tijd is. Eens zal hij ze hebben en is hij onverslaanbaar.

Waar is jouw Supermanpak?

Ik wed dat jij als kind ook zo’n rotsvast vertrouwen in jezelf had. Het was makkelijk genoeg: je trok gewoon

je Supermanpak aan en dan kon je alles. Je gelóófde ook dat je dan superpower had. Dolle pret!

Als je vindt dat dat voor jou niet meer zo is, ga dan eens na wat er allemaal is gebeurd dat je zo van overtuiging heeft veranderd? Heel veel, vermoed ik en het is goed om daar even bij stil te staan. Om je bewust af te vragen wat het was dat je deed beslissen dat je geen superpower meer had en dat je ook moest ophouden met te doen alsof, of te denken dat het nog wel zo was. En welke beslissingen heb je toen genomen om dat verlies te compenseren? Of heb je je erbij neergelegd?

Zou je stiekem weer zo’n Supermanpak willen hebben? Of wil je liever kunnen terugvallen op je eigen kracht, zonder masker en bokshandschoenen?

Vertrouw op jou

Hoe zou het zijn om je weer zo zeker van jezelf te voelen? Zonder twijfel of je iets wel kunt, overtuigd dat je kunt bereiken wat je wilt. Dat kan echt. Want net als bij het ontwikkelen van spierballen – en vrijwel alles wat je wilt bereiken –  een kwestie van doen, van trainen en van volhouden. En vooral van geloven in je eigen kracht.

Kort door de bocht, hoor ik je denken. Zo klinkt het ook, maar het is echt mogelijk.

Ik ben hierin ervaringsdeskundige, kun je wel zeggen. Ik weet waar ik het over heb. En ik weet ook hoe moeilijk het is om dat zelfvertrouwen en geloof in jezelf op te bouwen tot een niveau dat je het ook aan anderen wilt en durft te laten zien.

Maar het is mij gelukt en als ik het kan…. kun jij het ook. Ik help je er graag bij. In een persoonlijk coachingstraject, of een workshop, of in een van mijn huiskamerdiscussie avonden.

Wil je hier meer van weten, bel of mail me.

Reacties
Categorieën